Nu meerdere categorieën Nationale Vrijwilligersprijzen en ook jij kan mee doen!

De Nationale Vrijwilligersprijzen worden al vele jaren uitgereikt. En deze prijzen gaan met de tijd mee. Vorig jaar kon je meedoen door een vlog in te zenden. Dat is dit jaar weer zo. Maar nieuw is dat er nu categorieën zijn. Twaalf om precies te zijn. Daaronder ontwikkelingshulp, gezondheid, natuur, jongeren, onderwijs en sport. Maar net als vorig jaar draait het om jouw verhaal. Dus: ‘Vertel wat je aangrijpt in jouw vrijwilligerswerk.’ Maak daar een vlog over, stuur die in en maak kans op een van de zes hoofdprijzen. Of wordt een van die 80 winnaars die € 750 ontvangen.

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn er speciaal om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen en in het zonnetje te zetten. Mee doen is simpel. Maak een vlog en vertel daarin wat maakt wat je doet zo mooi is. En dat kan dit jaar in verschillende categorieën. Op deze manier maken vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties meer kans
De jury kiest zes genomineerden die elk uit een andere categorie komen. Zo maakt een grotere verscheidenheid in aanmeldingen kans op het winnen van een van de zes hoofdprijzen.

Dit betekent natuurlijk wel dat niet elke categorie een genomineerde voor de hoofdprijs heeft. Maar meent Mark Molenaar (NOV): ‘Het is nog meer de moeite waard om mee te doen. Want bij het kiezen van de 80 winnaars van € 750 kunnen er wel meerdere winnaars uit dezelfde categorie komen.’

De categorieën zijn:

 1. Sport
 2. Zorg en hulp
 3. Cultuur
 4. Natuur/Milieu/ Landschap (en dieren)
 5. Diversiteit en inclusie
 6. Jeugd
 7. Buurt
 8. Veiligheid
 9. Onderwijs
 10. Belangenbehartiging, politiek of actiegroep
 11. Ontwikkelingshulp
 12. Overig

Internationale samenwerking
Ook Partinleden kunnen meedoen. Sterker nog, vorig jaar won Stichting HIMILO een tweede prijs. En dit jaar hebben vrijwilligersorganisaties actief wereldwijd weer heel veel kansen. Doe mee!

Aanmelden kan tot 29 februari 2024. Dat kan via WhatsApp of via e-mail. Bekijk eerst hoe je makkelijk een vlog kunt maken. En bekijk natuurlijk de andere voorwaarden.

Ga voor dat alles naar www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzennl/aanmelden-vrijwilligersprijzen/default.aspx.

 

Bron: vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzennl/