Oekraïne: de noodhulp voorbij?

De oorlog in Oekraïne is inmiddels al ruim een half jaar bittere realiteit. Toen de eerste gevechten plaatsvonden, werden er spontane hulpacties opgezet. Nederlanders vingen Oekraïense vluchtelingen op. Of stuurden voedselpakketten. Nu lijkt het tijd om stil te staan: Hoe ziet de huidige situatie er nu uit? Welke lessen zijn tot nu toe geleerd? En wat kunnen we met deze opgedane kennis van de toekomst verwachten? Met die vragen gaat CPOE op 23 november in gesprek met experts tijdens het symposium Oekraïne: de noodhulp voorbij?

Onder andere spreken Prof. dr. ir. Thea Hilhorst en Drs. Tony van der Togt. Hilhorst is hoogleraar humanitaire studies van de Erasmus Universiteit en spreekt over ‘Humanitaire hulp aan Oekraïne in een breder perspectief’. Van der Togt kijkt naar de toekomst met ‘Vooruitblik naar wederopbouw in een bijna failliet Oekraïne’. Hij is senior research associate van Clingendael Institute.

Dit symposium is relevant voor organisaties en initiatieven die actief zijn in Oekraïne of hulp bieden aan Oekraïense  vluchtelingen in omliggende landen. Maar ook voor beleidsmakers, kennisinstellingen, organisaties werkzaam in de humanitaire- of ontwikkelingssector. Arendje Menkveld (coördinator CPOE): ‘Samen met u denken we na over de rol die ons past in de opbouw van Oekraïne.’

Het symposium vindt plaats in De Schakel in Nijkerk. Het begint om 16.00. Meer informatie en aanmelden: CPOE Symposium

 

Het Christelijk Platform Oost-Europa is een netwerk van organisaties, diaconieën en initiatieven die diaconaal werk, of ontwikkelingswerk doen in Oost-Europa. CPOE is lid van Partin.

 

Bron: CPOE
Foto: Max Kukurudziak on Unsplash