Particuliere initiatieven belangrijk voor draagvlak internationale samenwerking

De ambassade informeert, communiceert, faciliteert en is geïnteresseerd naar de inzet van goede doelen in het gastland. Want zowel de ambassade als een stichting wil de wereld mooier maken. Dat gaf Pascalle Grotenhuis (Ministerie van Buitenlandse Zaken) de deelnemers van het webinar ‘Haal meer uit de samenwerking met ambassades’ op 18 maart mee. En ze benadrukte dat particuliere initiatieven bijdragen aan en belangrijk zijn voor het draagvlak voor internationale samenwerking in Nederland. Een terechte erkenning en samenwerking kan dat alleen maar versterken.

Mogelijke samenwerking begint met elkaar kennen. Want dat er behoefte was aan contact met de ambassade, bleek al snel. Sommige gaven aan inhoudelijk ondersteuning te willen. Andere waren op zoek naar fondsen. En weer andere waren blij verrast dat er zoveel mogelijkheden waren.

“Wij werken al 15 jaar in Ghana. Ik heb er nooit aan gedacht om contact op te nemen met de ambassade,” reageerde Femke Joy Huibers-Saffrie (Trust in Unity) verrast. Ook Claartje de Rooij (Project Lala Salama) zei dat het nooit in haar opgekomen was. Enthousiast voegt ze toe: “Het opent mijn wereld.” Ze gaan dan ook zeker contact met de ambassade zoeken.

Kirsten Giethoorn (Friendship Foundation) heeft er al ervaring mee. Als zij op projectbezoek in Sri Lanka is, bezoekt ze – als het even kan – de Nederlandse ambassade in Colombo. Ook heeft zij, als initiatiefnemer van de Sri Lanka Tafel, contact met de Sri Lankaanse ambassadeur in Den Haag. De ambassadeur wordt uitgenodigd voor deelname aan bijeenkomsten van dit landenplatform. Ook zij streven naar een fraaiere wereld en waarderen de inzet van deze burgerinitiatieven. En dat draagt ook bij aan draagvlak.

Tekst: Redactie Partin
Foto: N. van der Geest

 

Lees de samenvatting van dit webinar op de site van Partin: ‘Nooit bedacht dat ik de ambassade kon benaderen’

Partin organiseert regelmatig webinars en (online)bijeenkomsten voor en door particuliere initiatieven, kleine goede doelen en vrijwilligersorganisaties.

Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd. De stichtingen Friendship Foundation en Trust in Unity zijn lid van Partin.