Partin-directeur in DDB100: innovatiekracht en bevlogenheid PI
Tijdens het jaarlijkse congres Civil Power werd op 14 november de nieuwe uitgave van de De Dikke Blauwe top 100 (DDB100) gepresenteerd. En wederom staat Erik Boerrigter, directeur van Partin, in de lijst. Hij handhaaft zich al meerdere jaren in de middenmoot. Nu op plek 57. De jury prees naast de inzet van Boerrigter ook de innovatiekracht en de authentieke bevlogenheid van de Partin-leden, die het Calimero-cliché mentaal voorbij lijken te zijn.
De jaarlijkse ranking van De Dikke Blauwe is geen lijst van ‘grootste filantropen’, maar een overzicht van influentials die met innovatieve ideeën of door bijzondere bestuurlijke kwaliteiten een belangrijke en structurele bijdrage leveren aan ‘het goede doel’. Zelf relativeert Boerrigter zijn notering in de lijst: “Leuk dat mijn naam in de lijst staat, maar het is natuurlijk een verdienste van ons allemaal.” Daarbij doelt hij op de achterban, de particuliere initiatieven (PI), en het actieve bestuur van Partin.
Bye bye Calimero
Al vaker is de lof gezongen van Erik Boerrigter, die als minimaal betaalde directeur van koepel Partin de eindjes van zijn leden aan elkaar moet knopen: doorgaans weinig draagkrachtige, kleine initiatieven op het gebied van ontwikkelingswerk. Maar eerlijk gezegd lijken veel van die ‘kleintjes’ en ‘doe-het-zelvers’ het Calimero-cliché mentaal een beetje voorbij. Er komt steeds meer waardering, ook van de ‘grote jongens en meisjes’ in goede doelenland, voor de innovatiekracht en de authentieke bevlogenheid in Boerrigters achterban. De Partin-directeur voelt dat feilloos aan en weet die nieuwe Schwung ook steeds beter door te vertalen naar de jaarlijkse Partin-dag, een aanrader voor elke goede doelenbestuurder die op zoek is naar antwoorden op de immer relevante ‘waartoe zijn wij op aarde-vraag’.
Invloedrijkste
Adriana Esmeijer, directeur van Prins Bernhard Cultuurfonds, werd door De Dikke Blauwe benoemd tot ‘invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie 2019-2020’. De jury prijst Esmeijer vooral voor haar belangrijke rol als ‘cultuurmakelaar’: met haar Prins Bernhard Cultuurfonds koppelt zij succesvol filantropen en fondsen aan cultuurprojecten en kunstenaars en is zij erin geslaagd ‘cultuur’ weer tot een populair geefdoel te maken. Eerdere aanvoerders van de DDB-lijst waren o.a. Tom Oostrom, Prinses Laurentien en Joop en Janine van den Ende.
Bron: DeDikkeBlauwe
Lucy
15 november 2019 @ 12:03
Gefeliciteerd Erik! Even welverdiende plaats!