Partindag: Sprankelend programma voor kleine goede doelen (en grotere)!

Dé Partindag is niet meer weg te denken. Het is de dag dat bevlogen werelddoeners elkaar ontmoeten. Dat particuliere initiatieven die zich inzetten voor een wereld zonder armoede van elkaar en van experts leren. Dit jaar trapt Paul Iske de dag af met een lezing over hoe jij Briljante Mislukkingen in jouw organisatie kunt herkennen. Daarna volgen een reeks interessante en relevante workshops. De Partindag is op 3 december in De Schakel in Nijkerk. Inschrijven kan al! 

Paul Iske was in 2019 al te gast op de Partindag. Toen sprak hij over Briljante Mislukkingen. Dit keer legt hij uit hoe je die herkent. Aan de hand van archetypes zoals De Zwarte Zwaan, De Duiker van Acapulco en De Huid van de Beer. Ofte wel in de woorden van Iske: ‘Blunder er maar lekker op los, maar leer wel van je fouten.’ Pardon Je Briljante Mislukkingen.

De dagvoorzitter is Ellen Mangnus. Zij is o.a. bekend als columnist voor Vice Versa. Mangnus zal ook het debat ‘Shift the Power is fantasties. Digitalisering ook’ leiden. In dit debat gaan Lucas Meijs (Erasmus Universiteit), Anand Sheombar (Hogeschool van Utrecht) en Berend van der Weide (Stichting Transport4transport) in op de vraag of het mogelijk is om het probleem van het tekort aan vrijwilligers op te lossen door mensen uit je projectland in je team op te nemen.

Tijdens de andere workshops leer je hoe je geld kunt besparen met slimme overboekingen, ga je aan de slag met erfenissen en haal je meer uit de samenwerking met ambassades. Betty Jelier (Betty in Bedrijf) vertelt over fondsenwerven bij vermogensfondsen en de heren van El Mundo Podcast NL laten zien hoe je met podcasts jouw project in beeld kunt brengen. In een andere sessie wordt ingegaan op het vinden van grote donateurs.

Om mensen in beweging te krijgen is een goed verhaal essentieel. Sandra Ball (Lowlander Project) laat zien hoe! En Jacquelien Willemse en Mark Molenaar van NOV nemen je mee op expeditie. Zo ‘herontdek’ je je jouw eigen organisatie vanuit het oogpunt van de potentiële vrijwilliger.

De filmmakers Nelleke Dinnissen en Paul van Laere tonen een aangrijpende documentaire: Hidden Flowers. Daarin is te zien wat een taal leren betekent voor dove kinderen in Oeganda.

Er zijn twee rondes met workshops. Voor ieder wat wils. Bekijk het gehele programma op partin.nl/partindag/ en meld je aan.

Ieder jaar organiseert Partin, de brancheorganisaties voor particuliere initiatieven actief wereldwijd, de Partindag voor haar leden en voor niet-leden. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Jobena. 

 

Foto: Roel Burgler voor Young Africa Namibië