PIFworld ondergebracht bij Partin

Op 1 december vorig jaar werd het crowdfundingsplatform PIFworld ondergebracht bij Stichting Partin Crowdfunding. Oprichter van het platform Harmen van Doorn denkt door PIFworld onder te brengen bij Partin het geheel groter is dan de afzonderlijke delen. Voorzitter van Partin, Joost Verwilghen: “We willen door onze inzet jullie crowdfundingsacties nog meer onder de aandacht brengen. Om zo samen de wereld mooier te maken. Daar gaan we voor.”

Helaas verloopt de transitie wel wat trager dan gehoopt. Daarover is Partin-directeur Erik Boerrigter minder blij: “Er zou niks hoeven veranderen voor de leden en gebruikers van het platform. Dat is ons streven, maar het mag nog even niet zo zijn.” Het gaat dan vooral om problemen die ontstaan door de scherpe witwasregels waar banken en betalingsproviders zich aan moeten houden. Dat maakt dat payment providers en banken strenger controleren op – vaak kleine – organisaties die geld overmaken naar het buitenland. Het team van Partin werkt keihard om deze hindernissen te overbruggen. “Gebruikers van het platform kunnen wel gewoon met hun acties doorgaan. Dat is het goede nieuws.”

Het andere goede nieuws is dat Harmen van Doorn met al zijn ervaringen het team versterkt. Van Doorn is altijd al gefascineerd geweest door (online)technologie en innovatie als driver van vooruitgang en wil daarbij graag het maatschappelijk middenveld ondersteunen. Hij begon in 2009 met het platform. Een jaar eerder werd PIFworld opgericht. PIF is de afkorting voor Pay It Forward. Dit betekent ‘Doe goed en nodig drie anderen uit om ook goed te doen’. Dat is – in een notendop – de essentie van crowdfunding. Harmen: “Na twaalf jaar en in tijden van meer ‘online’ is crowdfunding meer dan actueel, is samengaan een logische volgende stap. Ik zie met Partin een mooie samenwerking.”