Podcast: Radio El Mundo bestaat 5 jaar (en houdt ermee op)

Op vakantie in Cuba besloten Ton ten Dam en Menno van der Geugten te stoppen met Radio El Mundo. In deze podcast blikken ze terug op 5 jaar Radio El Mundo. Bijzondere ervaringen die stem gaven aan particuliere ontwikkelingsinitiatieven.

Het idee voor Radio El Mundo ontstond doordat er nauwelijks een spreekbuis voor particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking bleek te zijn. Met radio-uitzendingen wilden ze PI en andere werelddoeners ruimte geven om hun verhaal te vertellen. Dat bleek niet altijd eenvoudig. Zo moesten beide heren bij radiostations ‘leuren’ om zendtijd. Later kwam het idee om ook digitaal te gaan en nog later werd de overstap gemaakt naar podcasts. En dat telkens met hetzelfde enthousiasme.

Laatst radioshow
Radio El Mundo zond al enkele jaren uit vanaf de Partindag. Afgelopen jaar werd deze samenwerking versterkt door opnames van podcasts met, voor en door werelddoeners. Helaas komt daaraan nu een eind.

Ten Dam en Van der Geugten maken dit jaar nog enkele podcasts om op 25 oktober 2020 af te sluiten met een feestelijke radioshow.

Beluister de podcast hier!