Prachtig programma Partindag 2023 verbreedt de blik

De Partindag is dé ontmoetingsdag voor en door particuliere initiatieven. Organisaties die overal de wereld mooier maken. Ieder op hun eigen manier. Op deze dag leren ze van elkaar. En van andere experts. Ze wisselen informatie en kennis uit. Ook dit jaar verbreedt het programma hun blik. Want na de masterclass van  Hans Beerends, Ellen Mangnus en Marc Broere en de gesproken column van Danielle Hirsch is er keuze uit 10 workshops. Voor ieder wat wils. De Partindag, dit jaar georganiseerd door Partin en Vice Versa, is op 30 september in Nijkerk. Beleef het mee.

Mondiaal activisme
Activisme is van alle tijden. In elk geval al meer dan een vijftig jaar. De aard en de methode van het actievoeren is wél veranderd. Door globalisering, individualisering en digitalisering. Wat betekent dit voor actievoeren vandaag de dag? Maar belangrijker nog, welke acties werken en welke niet? Hoe sta je er zelf in? En is het werk van kleine goede doelen ook een vorm van activisme?

Al deze vragen komen aan bod bij de masterclass ‘Mondiaal activisme’. Hans Beerends, Ellen Mangnus en Marc Broere nemen ons mee op reis over meer dan 50 jaar activisme.

Danielle Hirsch (Both Ends) gaat in een gesproken column in op hoe informatie tot gedragsverandering kan leiden. En Erik Boerrigter (Partin) zet in op verbreding. Kortom, een boeiende start van de dag.

Workshops voor elk wat wils
Er zijn twee rondes met workshops. Er kan gekozen worden uit 10 onderwerpen.

  • Meer weten over fondsenwerving? Er zijn maar liefst 3 workshops met relevante thema’s: crowdfunding, grote gevers en vermogensfondsen.
  • Bouwplannen voor een school, kliniek of gemeenschapshuis? Dan komt veel bij kijken. Stichting Bouwen vertelt over hun jarenlange ervaringen in Afrikaanse landen.
  • Weten wat de impact van sociale inzet is? En vooral wat donateurs daarmee willen? De workshop ‘Impactmeting zonder poespas’ geeft uitsluitsel.
  • Extra vrijwilligers gezocht? Nieuwkomers zetten zich graag in. NOV daagt het publiek uit.
  • Een stichting oprichten of van bank wisselen? En komt de bank met heel veel vragen? Human Security Collective, Wo=Men – Dutch Gender Platform en Rabobank bieden mogelijke oplossingen.
  • Kan projectpartner wel wat steviger in zijn of haar schoenen staan? Libre Fonds biedt leiderschapstrainingen.
  • Zijn er andere manieren om donateurs te bereiken? Podcast El Mundo leert je over podcasts maken.
  • Tijd om het stokje over te dragen? Harambee Holland heeft dat al gedaan en vertelt erover. Ze schreven er een boek over. Iedereen op de Partindag krijgt een exemplaar. Hoe mooi is dat.

Ga snel naar het programma en schrijf je in. Dat kan via deze link.

Tekst/foto’s: redactie Partin