Winnende scriptie leidt tot samenwerken met Partin

Martje Nooij, bestuurder van Partin-lid SPZA, deed een onderzoek naar de exit-strategie van particuliere initiatieven in Zuid-Afrika en won er prompt een prijs, de NAP Thesis Award, voor. De jury prees de academische kwaliteit, de zorgvuldigheid en de diepgang van de studie. Onlangs sprak De Dikke Blauwe met Martje Nooij over haar filantropiescriptie en het praktische vervolg erop dat zij samen met Partin gaat invullen.

Samenwerken met Partin
Nooij is niet alleen blij met de eerste prijs, maar ook met het gegeven dat haar filantropiescriptie maatschappelijk relevant is en binnenkort verzilvert zij dat al. Ze gaat samenwerken met Partin, de Nederlandse brancheorganisatie voor het particuliere initiatief in ontwikkelingssamenwerking. De organisatie heeft Nooij gevraagd om op basis van haar onderzoek een zogenaamde exit toolkit te ontwikkelen voor de achterban van Partin. Dat betekent dat er een vertaalslag moet komen van onderzoeksresultaten naar handvatten voor de praktijk. Een hele uitdaging vindt Nooij, die hiervoor gaat samenwerken met Lucy Engelen, voorzitter van Partin. De toolkit zal in 2019 gereed komen en worden gepubliceerd op deze site onder ‘Toolkits’.

Yvonne van Driel schreef al eerder een samenvatting van de scriptie: Exitstrategie: een kwestie van doen, denken en delen. Eerder berichtten we al over haar gewonnen prijs: NAP Thesis Award-winnaar met scriptie over exitstrategie PI.

Lees het interview met Martje Nooij in de Dikke Blauwe hier terug.