Radio El Mundo start met podcasts voor kleinegoededoelen.nl

Volgens Jeroen Talens, columnist Vakblad Fondsenwerving, is de podcast een perfect medium voor storytelling. ‘En waar stikt het van de goede verhalen? Juist, bij goede doelen.’ Laat je horen is zijn advies. Al enkele jaren zijn verhalen van particuliere initiatieven op kleinegoededoelen.nl te lezen. Nu komen daar ook podcasts bij en het team van Radio El Mundo gaat deze podcasts opnemen. Een luisterrijke samenwerking.

Podcast
Een podcast is een audio-uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden. Dankzij de introductie – begin deze eeuw – van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair. De term is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (uitzenden). En de populariteit van podcasts groeit.

Luisterrijke samenwerking
Radio El Mundo geeft al sinds de oprichting kleine goede doelen een stem. Met hun programma’s El Mundo Live en Café El Mundo hebben Ton ten Dam en Menno van der Geugten al veel PI’s gesproken en was al op verschillende locaties aanwezig. Op hun verrassende wijze laten ze zich verwonderen door de mooie verhalen over projecten wereldwijd. Nu gaat het enthousiaste tweetal samenwerken met Partin die de podcasts ook via kleinegoededoelen.nl zal aanbieden.

Kleinegoededoelen.nl geeft een inkijk in het werk en de resultaten dat PI wereldwijd teweegbrengen. Partin is daarvoor altijd op zoek naar nieuwe vormen. Podcasts is daar een van. Radio El Mundo is verheugd om op deze manier nog meer contact met de PI’ s te hebben om ze een stem te geven: win-win. En dat kan Partin enkel onderstrepen.

Wilde Ganzen – Partindag
Tijdens de Wilde Ganzen – Partindag op 28 september 2019 in Nijkerk wordt de eerste serie “PI vertelt” opgenomen. De oprichters van Radio El Mundo zullen dan een aantal PI’s interviewen die een plaatsje krijgen op kleinegoededoelen.nl.

Wil je ook een stem op deze site, meld je dan al aan. Dit kan door een mail te sturen naar redactie@partin.nl. Geef dan je naam, stichting en in het kort het onderwerp aan. Bij (te)veel aanmeldingen zal een selectie gemaakt worden. Aanmelden voor de Wilde Ganzen – Partindag 2019 kan hier

Lees ook Radio El Mundo legt live-verbinding met partnerorganisatie in Zuid-Afrika