ReefSystems bekroond tot Het Goedste Doel van Nederland 2023

ReefSystems is door de AFAS Foundation uitgeroepen tot het Goedste Doel van 2023. Onder de vier genomineerden heeft deze stichting de meeste punten behaald. AFAS Foundation reikte een cheque uit ter waarde van €50.000. ReefSystems besteedt dit geldbedrag aan een koraalrif restauratieproject in Kenia dat bijdraagt aan de essentiële basis van het mariene leven, biodiversiteit en gezondheid van de zee. De uitreiking vond plaats tijdens ‘Het Goedste Doel van Nederland’ in Leusden. Deze avond op 1 november stond in het teken van het thema ‘De kleur van je hart’.

Erkenning voor toewijding aan een beterde wereld
Gerben Eversdijk (AFAS Foundation): “Altijd weer word ik blij en enthousiast van alle mensen die zich met heel hun hart inzetten voor de wereld om ons heen. Hun hart heeft écht een mooie kleur. Wij op onze beurt willen hen blij en enthousiast maken. Dit doen we dit jaar voor de vierde keer met de AFAS Foundation tijdens de uitreiking van het Goedste Doel. We zijn dan ook dankbaar en trots op de talloze mooie projecten die we in het binnen- en buitenland hebben ondersteund. Het koraalrif restauratieproject van ReefSystems is ontzettend belangrijk om onze oceanen en al het moois dat onder water leeft te herstellen.”

Kunstmatige koraalriffen door ReefSystems
ReefSystems biedt innovatieve oplossingen voor het bevorderen van biodiversiteit, zowel onder als boven water. Door natuurinclusief te bouwen, ondersteunt de organisatie actief het herstel van ecosystemen. Dit doen zij door wetenschappelijk onderzoek en praktische planning te combineren om project specifieke innovaties te ontwikkelen. Je treft projecten van ReefSystems niet alleen in Nederland aan, ze opereren wereldwijd. Zo ook langs de kust van Kenia, waar koraalriffen hebben geleden onder explosievisserij. Het herstellen van het lokale mariene ecosysteem is belangrijk voor de gezondheid van de oceaan en de bewoners. Door gebruik te maken van een vooruitstrevend bouwsysteem voor kunstmatige riffen kan ReefSystems, in samenwerking met de lokale bevolking, aanzienlijke stappen zetten in het herstellen van koraalriffen.

Max Dijkstra van ReefSystems: “Het is een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen vanavond. Zeker omdat we omringt zijn met allemaal mensen die ieder zo een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Met dit bedrag kunnen we ons werk in Kenia en de rest van de wereld voortzetten en het project opschalen. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor!”

Vier genomineerden
Dit jaar waren er vier genomineerden. Naast ReefSystems waren dat Stichting de Toekomst Zaaiers, Beter Gezond en Bartiméus. Stichting de Toekomst Zaaiers focust zich op duurzame voedselzekerheid en armoedebestrijding in Burundi, een van de armste landen ter wereld. Beter Gezond pleit voor een gezonde leefstijl als onderdeel van de behandeling van kanker. Bartiméus zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn. Uiteindelijk kreeg ReefSystems de meeste punten.

 

De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De Foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die in binnen- en buitenland een grote impact maken. Meer informatie over het indienen van een aanvraag en de criteria die gehanteerd worden bij de beoordeling vind je via www.afas.foundation/project-aanmelden

 

Bron: AFAS Foundation