Sierra Leone Youth Initiative winnaar ‘Betrek je achterban 2022’

Sierra Leone Youth Initiative (SLYI) gaat migranten uit Sierra Leone en studenten in Nederland met elkaar in gesprek brengen. Gespreksstof is de waardevolle bijdrage die migranten leveren. Met dit idee werd Sierra Leone Youth Initiative winnaar van een wedstrijd ‘Betrek je achterban 2022’. De wedstrijd om wereldburgerschap te versterken werd uitgeschreven door Wilde Ganzen. De winnaar ontving € 4.500 om het educatie- en communicatieproject uit te voeren.

Abubakarr Bangura van SLYI reageerde blij: ‘Met de € 4.500 prijsgeld kan ik bij zeven hogescholen workshops voor studenten verzorgen over de waardevolle bijdragen van migranten in de Nederlandse samenleving en hun land van herkomst. De workshops rond de documentaire “Tussen Tilburg en Freetown” met live Afrikaanse muziek en dialogen met de studenten dragen hopelijk bij aan een positievere houding ten opzichte van migranten in Nederland.’

Uit acht initiatieven rolden drie winnaars. Friendshifts pakte de tweede prijs en Stichting Ibhongo eindigde als derde. Friendshifts gaat sponsorlopen organiseren tussen scholen in Togo en Nederland. In gemengde teams. En Ibhongo gaat met de bakfiets deelnemen aan een groot fietsevenement en vertellen over hun werk in Zuid-Afrika. Beide organisaties ontvingen ook een prijs van € 4.500 om hun project uit te voeren.

Bron: SLYIWilde Ganzen
Foto: Sierra Leone Youth Initiative

 

Sierra Leone Youth Initiative is lid van Partin, de brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s.