Snelle reactie kleine goede doelen na stormschade in Gambia

De storm die vorige week woensdag in Gambia zeker 10 levens kostte en duizenden gebouwen zwaar beschadigd, was voor de Nederlandse pers geen aanleiding er over te berichtten. Dat wil echter niet zeggen dat Nederlanders er niet van wisten. Vele stichtingen die actief zijn in Gambia zagen de beelden, hoorden de verhalen en schoten de getroffen Gambianen direct te hulp. Verenigde Stichtingen Gambia (VSG) nam contact op met Gambia Red Cross Society en besloot een donatie te doen. Daarvoor opende VSG haar bankrekening voor de actie Stormschade Gambia. 

Stormschade aan een school

Na de verwoestende storm in de avond van woensdag 7 juli werden al snel diverse acties en initiatieven ondernomen om de getroffen gezinnen en instanties te ondersteunen en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Niet in de laatste plaats opgezet door Gambianen zelf. Veel Nederlandse stichtingen gaven hun financiële steun aan de families en organisaties waarmee ze samenwerken.

Actie Stormschade Gambia
Gambia Red Cross Society (het Gambiaanse Rode Kruis) ging na de storm meteen op pad om de schades in kaart te brengen en gaf al direct praktische ondersteuning op het gebied van onderdak, hygiëne en voeding. Met de extra ingezamelde gelden kunnen de vrijwilligers van Gambia Red Cross Society nog meer gezinnen bereiken, vooral in de zwaarst getroffen gebieden in het binnenland. Doneren kan door een bedrag over te maken op de rekening van VSG: NL73 INGB 0007 1799 07  o.v.v. Stormschade Gambia. Barbara Somers (VSG): “Wij zullen er zorg voor dragen dat deze donaties snel terecht komen bij Gambia Red Cross Society en door hen ingezet kunnen gaan worden.”

 

Meer informatie op de site van VSG of volg de activiteiten van Gambia Red Cross Society. Doneren kan op NL73 INGB 0007 1799 07 o.v.v. Stormschade Gambia.

 

Foto’s: VSG

Hoewel kleinegoededoelen.nl geen crowdfundingsplatform is, besteedt Partin regelmatig aandacht aan bijzondere (noodhulp)acties. Zo verschenen er artikelen over de inzet van onze leden actief bij de wederopbouw na Idai in Zuidelijk Afrika in 2019  en na de aardbeving op Sulawesi in 2018.