Tip uit de mailbox: de Rybakov Prijs

De Rybakov prijs werd in februari 2019 ingesteld door Ekaterina en Igor Rybakov, de mede-oprichters van de particuliere filantropische organisatie, de Rybakov Foundation. Het doel van de prijs is om het concept van maatschappijvorming te verspreiden. En rolmodellen te presenteren die dit concept met eigen handen tot leven brengen. De hoofdprijs gaat naar de persoon die het meest inspirerende project voor de ontwikkeling van “school als centrum van de samenleving” heeft uitgevoerd.

De Wereldbank en het UNESCO Institute for Information Technology in Education zijn de partners van de prijs, terwijl PwC een onafhankelijke auditor is.

Het prijzengeld bedraagt ​​$ 1,2 miljoen. Financiële prijzen worden toegekend aan drie winnaars van de Rybakov-prijs: twee finalisten ontvangen elk $ 100.000, terwijl de winnaar van de hoofdprijs $ 1 miljoen krijgt om een ​​schenkingsfonds te creëren voor een school of onderwijsinstelling. Van dit bedrag mag de winnaar $ 100.000 naar eigen inzicht gebruiken.

De jury voor de Rybakov-prijs zal bestaan ​​uit filantropen, zakenmensen en publieke figuren uit de hele wereld: Harry Patrinos (Wereldbank Onderwijs), Vikas Pota (Varkey Foundation), Osama Obeidat (Queen Rania Teacher Academy), Steven Duggan (UNESCO Institute for Information Technology in Education, voormalig directeur van Microsoft’s Global Education Strategy), Safeena Husain (Educate Girls), Magomed Musaev (Global Venture Alliance), Sergey Solonin (QIWI Group), Tatyana Bakalchuk (Wildberries).

Genomineerden voor de Rybakov-prijs kunnen ondernemers, filantropen, vaste klanten of impactbeleggers zijn die hun eigen middelen en energie investeren om de sociaal-educatieve omgeving te ontwikkelen. Een kandidaat mag geen werknemer zijn van een onderwijsinstelling of werken in een onderwijs-gerelateerde staatsinstelling. Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet een genomineerde de resultaten presenteren van een filantropische of sociaal-ondernemende activiteit die op de lange termijn kan worden ontwikkeld en opgeschaald. De sociale erkenning die de winnaars zullen ontvangen, zal een drijvende kracht worden in de zich ontwikkelende samenleving, terwijl de prijswinnaars helden en rolmodellen worden, wiens voorbeeld anderen zal inspireren.

De prijsuitreiking vindt plaats in Moskou op 02/02/2020, de dag na het Rybakov Prize Forum.
De deadline voor aanvragen is 19 november 2019.

Website: https://rybakovprize.org/