Twee steden, één doel

Op 18 maart is in Nederland de nationale schoonmaakdag. Clean-up. En waarom zou je je beperken tot Nederland? Vooral als je betrokken bent bij een andere stad. Dat is precies het idee van Stedenband Haarlem-Mutare. Samen met andere Haarlemse organisaties gaan vrijwilligers van de stedenband het Spaarne schoonmaken. En in Mutare, de zusterstad in Zimbabwe, doen vrijwilligers dat ook. Daar maken ze de Sakubva River schoon. Twee steden, één doel. Een mooie vorm van samenwerking. 

In Nederland werkt de stedenband samen met SUPmision en De Pinguïn Haarlem. Ook scoutinggroep Kontiki, IVN en kanovereniging De Trekvogels doen mee. In Mutare gaan vrijwilligers van de Mutarese afdeling van de stedenband, samen met de gemeente Mutare en het burgerinitiatief MRRI (Mutare Rivers Rehabilitation Initiative) aan de slag.

En dat is nog maar het begin.

Dik Bol van Stedenband Haarlem-Mutare: “Deze actie is de start van een gezamenlijke campagne onder de titel Healthy Rivers, ‘Worlds apart – sharing the same water cycle’. Het komende jaar gaan we in beide steden ons inzetten om onze rivieren gezond voor mens en dier te krijgen.”

Het programma van de schoonmaakactie op 18 maart in Haarlem vind je hier.

 

Bron: Stedenband Haarlem-Mutare
Foto: M.Minderhoud | wikimedia

 

Stedenband Haarlem-Mutare is lid van Partin. Partin is dé brancheorganisatie voor kleine goede doelen die op velerlei wijze bijdragen aan de SDG’s wereldwijd.