Healthcare Everywhere

Enige jaren geleden heb ik voor mijn dochter Susanne, toen werkzaam als tandarts bij Medische Zending PHC Suriname, met name op verzoek van mijn vrouw, “gereedschap” ontwikkeld om op ergonomische wijze goeie ambulante tandzorg in het binnenland te kunnen verrichten.

Er is voor het gebruik ervan goed contact ontstaan Univ Acta (A’dam) en Radboud (Nijmegen) waarmee specifiek de ontwikkeling van een lichtgewicht behandeltafel en de behandelmethode (BPOC) bijzondere aandacht heeft gekregen.
Hierdoor is de bahandeltafel ook op lokatie voor opleiding van Gezondheidsassistenten (skills-lab) door Susanne ingezet.
Met meerdere kleine NGO’s is contact ontstaan waardoor er behandeltafels worden gebruikt in oa Afrika (the Gambia, Mozambique, Kenia, Rwanda, ..) India en Z-amerika

Mijn bemoeienis met ontwikkelingen rondom ambulante tandzorg zijn laatste jaren zeer beperkt geweest maar vorig jaar is de Stichting HWEF (Health Worker Equipment Foundation) opgericht en die heeft recent de ANBI status ontvangen en daarmee is er weer nieuwe energie. https://www.healthworkerequipment.org/nl/promo/

Er is nu het gebeitelde voornemen bij de Stichting, om als eerste daad de productie van behandeltafels de komende maand(en) op te starten zodat het inzetten van tafel en later aanvullende gereedschap specifiek voor ambulante zorg bij organisaties die dit graag willen, ontwikkeld en ondersteund kan worden.
En zoals je voelt aankomen en te zien op het filmpje te beginnen bij tandzorg maar ook Gynaecologische zorg (baarmoederhalskanker prenatale zorg).

Graag zou ik de behandeltafel willen pitchen op de Wild Ganzen- Partindag om er kandidaten te vinden hun interesse te wekken en ze te helpen de tafel om niet te kunnen inzetten.