Kinderdromen komen uit…

Als kind droomde ik in Nederland van rijstvelden zonder er ooit een gezien te hebben.

Als jong volwassene koos ik voor het beroep als juf.

Als volwassen vrouw kreeg ik 2 Indische dochters.

En dan in 2016 reis ik eindelijk af naar het land van mijn dromen, Indonesië. Niet in de rijstvelden maar op een school veranderde mijn leven.

In 2017 start het avontuur als ik kennis maak met de bevolking in Kroya. Kinderen lopen verloren rond zonder onderwijs. Dat doet zeer als moeder en juf. Veelal tienermoeders zonder hoop voor de toekomst. Maar wat willen ze graag uit deze ellende komen.

De Stichting Yayasan Setetes Embun ofwel stichting dauwdruppel is een feit in Nederland en in Kroya de vereniging PWM. Iedereen in Nederland helpt bij de opvouw van onze eerste kleuterschool onder 3 afdakjes. Iedereen in Indonesië wordt lid en steunt daar waar mogelijk is. Er ontstaat een ware aardschok in de kampung. Er is weer hoop verschenen aan de horizon. Inmiddels met 6500 leden is er oa een micro credit systeem opgezet waar de moeders van onze school hun toko op de fiets of te voet mee oprichten. 70 kinderen bezoeken de kleuterschool en 3 juffen staan iedere dag klaar om hen te helpen in hun onderwijsproces.

We hebben nog vele dromen te gaan.

Ik huil van geluk als ik zie dat hun kinderdroom is uitgekomen maar ook de mijne…

Op een dag kan zo maar je leven veranderen…

Mary van der Zijden
Yayasan Setetes Embun