‘Voor elk klaslokaal dat jullie bouwen, kunnen we een kindergevangenis sluiten’

Dat ‘wie goed doet, goed ontmoet’ grenzeloos is, bewijst dit verhaal van Jerome Damey Foundation. Het bezoek van drie bestuursleden aan de ambassadeur van Guinee in Liberia inspireerde twee donateurs tot een buitengewoon besluit.

Een héél elftal!

In juni verzonden we de 2de nieuwsbrief van 2022 met daarin het reisverslag van ons bezoek aan Liberia en Guinee. Tijdens deze reis ontmoetten we ook de ambassadeur van Guinee in Liberia. De ambassadeur kon bijna niet stoppen ons te bedanken voor het feit dat wij in het verre Nederland oog hadden voor hun kinderen. Hij benadrukte dat  jongeren vaak in de criminaliteit verdwijnen, als zij geen opleiding hebben of hebben gehad.

Daar werden wij stil van.

En blijkbaar niet alleen wij. Tot onze verrassing kregen we het onderstaande mailtje.

Na het lezen van de nieuwsbrief hebben we besloten nogmaals een aantal kinderen te willen sponseren voor dit mooie project.

Eerlijk is eerlijk wat de ambassadeur van Guinee in Liberia zei: “Voor elk lokaal wat jullie in jullie school bouwen en in gebruik nemen, kunnen we een kindergevangenis sluiten.” gaf de doorslag.

Piet* stelde voor een elftal te sponsoren 😀 dus dat doen we nu ook.

Hartelijke groetjes en Gods onmisbare zegen gewenst bij het project.

Naast het bouwen van een school in Guinee, zijn we ook een project om kinderen te sponsoren gestart. Zo kunnen we samen met deze zogenaamde sponsorouders kinderen naar school laten gaan. De sponsorouders die dit mailtje stuurden, sponsorden al 4 kinderen. En daar hebben ze nu dus een elftal van gemaakt.

Wij zijn blij met elke sponsoring. Of het nu één kindje is of meerdere, dat maakt niets uit. Maar een héél elftal is toch wel erg bijzonder!

En dat elk jaar een onderlinge voetbalcompetitie tussen meisjesteams en jongensteams wordt georganiseerd, maakt het extra bijzonder. Nu doet dit speciaal elftal ook mee!

 

* Piet is niet de echte naam. 

Tekst: Gerard Geenacker
Foto: Jerome Damey Foundation

Over de auteur
Samen met Lamko Geenacker-Damey richtte Gerard Geenacker in 2014 de Jerome Damey Foundation op. Ter nagedachtenis aan Jerome Damey, de broer van Lamko. Jerome kende als geen ander de armoede in zijn land Guinee. Onderwijs was volgens hem de sleutel tot een betere toekomst. Hij overleed op 24-jarige leeftijd. De Jerome Damey Foundation maakt sindsdien zijn droom waar. De stichting is Lid van Partin.

 

Kleinegoededoelen.nl geeft naast verhalen van particuliere initiatieven ook regelmatig ruimte aan gastbloggers. Heeft u ook een mooi verslag of blog van uw verblijf in een projectland of werkbezoek aan uw partnerorganisatie en wilt u dat delen, schrijf dan naar redactie@partin.nl. De redactie behoudt zich het recht bijdrages te weigeren dan wel te redigeren of in te korten.