Gestopte vrijwilligers gezocht

Rick Straathof, master student Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit, zoekt u. Momenteel schrijft hij zijn afstudeerscriptie over het leven na vrijwilligerswerk in een particulier initiatief. Hij is geïnteresseerd in wat mensen doen wanneer ze stoppen als bestuurslid/ vrijwilliger met hun particulier initiatief (PI).

Wie zijn de mensen die als vrijwilliger jarenlang een steentje bij hebben willen dragen aan een betere wereld en/of een lokale community? Waarom bent u ooit (als vrijwilliger bij) een PI begonnen? Met welke reden bent u gestopt met het vrijwilligerswerk voor de PI? En, hoe ziet het leven eruit na het stoppen met het vrijwilligerswerk voor dit PI?

Met uw input hoopt Rick deze vragen te kunnen beantwoorden, zodat hij een voor het particulier initiatief bruikbare en voor de universiteit goede scriptie kan schrijven. In de periode tussen nu en eind mei zal hij daarom verschillende interviews afnemen. Daarvoor heeft Rick u echt nodig! Hij zoekt respondenten die ooit gestopt zijn met vrijwilligerswerk in een particulier initiatief. Dit betekent overigens niet dat er momenteel geen vrijwilligerswerk gedaan mag worden (in een PI of elders).

Bent/kent u iemand die ooit gestopt is met zijn/haar initiatief, dan komt Rick graag met u in contact. Hij vraagt dan graag 30 minuten tot een uur van uw tijd. In verband met het corona-virus, zullen alle gesprekken online plaatsvinden. Alle gegevens zullen uiteraard anoniem in zijn scriptie worden verwerkt.

U kunt contact opnemen met Rick via mail (rickstraathof@live.nl) of telefoon (0638136640).