Wat hebben Tante Pollewop, Uit Liefde en Suikertantefonds met elkaar te maken? Luister de podcasts

El Mundo Podcast NL is weer goed bezig. Ton ten Dam en Menno van der Geugten maakten twee nieuwe podcasts. Opgenomen op locatie in Tilburg. Ze spraken met Cathelijn Bogaers over het Suikertantefonds en met Evelyne Klerx van Tante Pollewop en Uit Liefde. Bogaers vertelt onder andere over de exitstrategie van Stichting Elimu en geeft aan hoe ze nu projecten ondersteunt. En Klerx laat zien hoe haar tweedehands kledingwinkels groeiden. Iets wat zonder vrijwilligers niet gelukt zou zijn. Nu zijn er 50 vrijwilligers. Wat is haar geheim? Het komt allemaal aan op de juiste match.

Menno van der Geugten licht toe waarom ze in Tilburg waren: ‘Evelyne van Tante Pollewop en Uit Liefde spraken we 7 jaar geleden. Werd dus hoog tijd voor een update!’ Openhartig sprak Klerx over blijven vernieuwen, goed voor vrijwilligers zorgen en niet stil kunnen zitten. Zo heeft Uit Liefde, de winkel met pre-owned bruidsjurken, inmiddels een eigen pand. Daardoor lukt het nog beter om de aanstaande bruiden te helpen kiezen.

Ook spreken de podcastmakers met een vrijwilliger. Naast haar al drukke baan vindt ze het heerlijk om in Tante Pollewop klanten te woord te staan. En met haar 50 andere vrijwilligers. En dat terwijl het vinden van vrijwilligers niet altijd eenvoudig is. Klerx zegt daarover dat het belangrijk is waardering te hebben voor de vrijwilliger, weten wat er speelt en bedank ze regelmatig voor hun inzet. En zoek een goede match. Haar uitgangspunt bij een kennismakingsgesprek: ‘Wat ga je brengen en wat kunnen we daar mee. Niet wat heb ik nodig.’

Lange tijd gingen alle opbrengsten van Tante Pollewop en Uit Liefde naar de onderwijsprojecten in Kenia. Maar in 2018 vond stichting Elimu Mount Elgon dat de projecten in Kenia geslaagd waren. De projecten werden overgedragen aan de Keniaanse partner. En dat gaf wel ruimte voor een volgende stap: het Suikertantefonds. Het Suikertantefonds honoreert verschillende aanvragen van kleine goede doelen.

Luister hier naar de podcasts 16 en 17 van El Mundo Podcast NL

 

Ook interesse om met de heren van El Mundo Podcast NL een podcast over jullie project op te nemen? Stuur dan een mail naar podcast@partin.nl.

 

Tekst: Partin / El Mundo Podcast NL
Foto: Tante Pollewop