Winnaars Out of the box over Vrouwenrechten nu bekend

Op de laatste dag van mei werden de 5 winnaars van de wedstrijd Out of the box over Vrouwenrechten bekend gemaakt: Adamfo Ghana, Stichting Burundian women for Peace and Development, Support Trust for Africa Development, Stichting Siaya en And Soppeku and UDTS (Union Nationale des Travailleurs du Senegal). De wedstrijd werd georganiseerd door Haëlla Stichting. Elke winnaar ontvangt een bedrag van € 4.000 voor hun idee om op een of andere wijze vrouwenrechten een boost te geven. 

Al meer dan 100 jaar staan moedige vrouwen én mannen op voor gelijke rechten en gelijke kansen. Toch is er nog lang niet genoeg veranderd wereldwijd. Vaak is er ook weinig geld en ruimte voor reflectie en om nieuwe dingen uit te proberen. Daarom organiseerde de Haëlla Stichting de wedstrijd Out of the box over Vrouwenrechten. Meer dan 25 voorstellen werden ingediend. Uit de 12 genomineerden werden uiteindelijk 5 winnaars gekozen.

Haëlla Stichting: ‘We zijn verrast door de mooie, inspirerende ideeën om vrouwenrechten te ondersteunen in veel verschillende delen van de wereld en op veel verschillende nieuwe manieren. De jury vond het moeilijk kiezen, maar: de winnaars zijn nu bekend! Van harte gefeliciteerd!’

Bron: Haëlla Stichting
Foto: Adamfo Ghana