Workshop Jaarrekening: Daar ben je dan mooi klaar mee!

Al doende leert men. En dat is met jaarrekeningen maken niet anders. Sinds een paar jaar is er voor kleine (en ook grotere) goede doelen de toolkit jaarrekening maken. Via deze handige tool worden de cijfers van je stichting omgezet naar een balans en de staat van kosten en baten. En ook dit jaar is er weer een mogelijkheid om onder begeleiding van experts het financieel jaarverslag te maken. De training wordt op zaterdag 21 maart bij Wilde Ganzen in Amersfoort gegeven. Na afloop ga je met de jaarrekening naar huis. Daar ben je mooi klaar mee.

KGD-Toolkit
Voor sommige stichtingen is het maken van een jaarrekening een fluitje van een cent, andere hikken er tegen aan of huren een (vaak) duur bureau in. Partin ontwikkelde in 2017 een tool en module om eenvoudig, overzichtelijk en begrijpelijk een jaarrekening te maken. Deze tool voldoet aan speciale richtlijnen die bijvoorbeeld ook door het CBF worden gehanteerd en die de vergelijkbaarheid en transparantie vergroten. Al zo’n 200 kleine goede doelen maakten daar gebruik van. Voor de leden is het opmaken van het jaarverslag met de online module op Mijn Partin nog gemakkelijker.

Praktische training
De workshop biedt extra ondersteuning en leert de module goed toepassen. En bij de workshop Jaarrekening maken worden alle mogelijke vragen beantwoordt en maakt iedereen voor eigen stichting de jaarrekening. Je gaat dus niet weg met lege handen.

Ik had nauwelijks ervaring met het maken van een jaarrekening, maar met deze handleiding lukte het me zonder veel moeite. Wel had ik alle gegevens nodig en dat was even zoeken. Maar het invoeren daarna ging makkelijk. [deelnemer in 2017]

Deadline
Het jaarverslag van een ANBI, een algemeen nut beogende instelling, moet op tijd online te vinden zijn, want ‘een ANBI moet de financiële verantwoording binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar publiceren op de eigen internetsite of op een gemeenschappelijke internetsite van bijvoorbeeld een brancheorganisatie’. De belastingdienst controleert ANBI’s regelmatig op hun publicatieplicht. De jaarcijfers van 2020 moeten dus voor 1 juli vindbaar zijn.

Voor deelname aan de workshop wordt een kleine bijdrage voor de lunch gevraagd. De workshop begint om 10.00 in het nieuwe kantoor van Wilde Ganzen in Amersfoort. Dit kantoor is naast het Centraal Station in Amersfoort. Meer informatie en aanmelden via Workshop Jaarrekening maken

Bekijk ook de andere KGD-Toolkits.