Zo maak je makkelijk de jaarrekening van je goede doel

Voor 1 juli moet het jaarverslag 2023 van een ANBI op een site staan. Soms is dat best wel een gedoe. Worstel je nog met tekst en balans? Dan zijn deze toolkits een uitkomst. Jaarrekening maken gaat over de cijfertjes van een goed doel en Jaarverslag schrijven maakt het verslag maken een stuk makkelijker. En het mooie is, voor Partin-leden zijn deze gratis. De penningmeester van Learn! Foundation noemt de toolkit jaarrekening ontzettend handig. Maak er gebruik van. 

Een ANBI (algemeen nut beogende instelling) moet jaarlijks binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar haar financiële gegevens publiceren op internet. Dat betekent feitelijk dat gegevens over het jaar 2023 voor 1 juli 2024 gepubliceerd moeten zijn. Ook het activiteitenverslag moet actueel worden gehouden, er moet in ieder geval een verslag van het laatste jaar worden gepubliceerd.

Zogenoemde grote ANBI’s zijn verplicht om gebruik te maken van standaardformulieren. Het gaat dan om ANBI’s die actief geld of goederen werven onder derden (fondsenwervende instelling) en waarvan de baten in het betreffende boekjaar meer dan € 50.000 bedragen. Ook kleinere organisaties kunnen gebruik maken van deze formulieren. Maar met deze toolkits kom je net zo ver!

Bekijk hier al onze andere toolkits!

 

Tekst: redactie Partin | 15 juni 2024
Foto: Learn! Foundation