Zola Care Malawi laat in een webinar de voortgang van hun bouwproject zien

Ontdek de voortgang van de bouw van het kraamziekenhuis in Malawi. En dat in een webinar. Daarvoor nodigt Stichting Zola Care Malawi jullie uit. Partin vroeg aan Daniëlle Hoefsloot waarom ze dit webinar organiseert. ‘In het webinar gaan we virtueel een kijkje nemen van het kraamziekenhuis. En omdat Mariska de Bruijn en Eric de Ruijter nu in Malawi zijn, is het uitgelezen kans om onze achterban en mogelijke geïnteresseerden te informeren wat wij als stichting doen. Te laten zien wat er al is bereikt en vertellen over ons toekomstbeeld.’ En nu maar hopen dat het stroomnetwerk in Malawi het webinar mogelijk maakt.

Daniëlle, Zola Care Malawi nodigt iedereen uit voor het bijwonen van een webinar. Wat houdt het webinar in?

“Tijdens het webinar zal er een virtuele tour worden gegeven over het terrein waar het kraamziekenhuis en al enkele andere kleinere gebouwen staan. In een presentatie laten we zien wat we als stichting al bereikt hebben en wat we als toekomst voor ogen hebben. We nemen hen mee in onze visie op hoe we een duurzaam gebouw kunnen neerzetten en hoe de inrichting gaat zijn, maar ook hoe we de Malawische overheid en bevolking betrekken bij het kraamziekenhuis. We bouwen het tenslotte voor hen, maar ook met hen. Wij faciliteren in de kennis en het geld voor de bouw, maar uiteindelijk zullen de Malawiërs er gebruik van gaan maken.

Ten slotte is er tijd voor vragen aan aannemer Eric de Ruijter, aan ons als bestuur, maar ook aan Ella Mduhleni Fatch. Zij is verpleegkundige en verloskundige en werkt in de kliniek, Pio Health Centre, die Zola Care Malawi financieel ondersteunt door middel van het voorradig houden van medicatie en dergelijke.”

Hoe kwam je op het idee om een webinar hierover te organiseren?

“Voorzitter Mariska de Bruijn vliegt volgende week naar Malawi. Samen met aannemer Eric de Ruijter. Het is dus een goede gelegenheid om een interessant webinar te houden met de allerlaatste up-to-date informatie. Een uitgelezen kans om onze achterban en mogelijke geïnteresseerden te informeren wat wij als stichting doen. Te laten zien wat er al is bereikt en vertellen over ons toekomstbeeld. Wij doen dit voor, maar juist ook met de Malawiërs en dat willen we graag laten zien.”

Wat wil je met het webinar bereiken?

“Dat mensen enthousiast worden over Zola Care Malawi. Dat ze zien dat wij als bestuur dit vrijwillig voor anderen doen. En ook dat mensen zo enthousiast worden dat ze iets willen doneren voor het afronden van het kraamziekenhuis. Zodat we het hopelijk binnen een jaar in gebruik kunnen gaan nemen.”

Dit is het eerste webinar dat Zola Care Malawi organiseert. En dan ook nog vanuit Malawi. Waar moet je dan rekening mee houden?

“De grootste uitdaging die we hebben is dat er niet altijd elektriciteit aanwezig is in Malawi. We zullen dit van tevoren proberen te ondervangen door al filmpjes op te nemen, zodat niet alles in het water zou vallen als er geen elektriciteit is en hierdoor Mariska, Eric en Ella niet bij het webinar aanwezig kunnen zijn.”

De laatste vraag, Daniëlle. Geef in een zin aan waarom mensen het webinar moeten bijwonen?

“Meld je aan voor het webinar als je in één uur tijd een beeld wilt krijgen van de uitdagingen in Malawi, hoe de bouw van een groot ziekenhuis wordt uitgevoerd en de kans krijgen om al je vragen aan het bestuur, de aannemer of Malawische verpleegkundige/verloskundige te stellen?”

Dank je wel en succes. 

Wat
Webinar ‘Ontdek de voortgang van het grootste kraamziekenhuis in Malawi

Wanneer
25 juni | 20:00

Waar
online

Aanmelden
https://events.teams.microsoft.com/event

Informatie
Zola Care Malawi

Organisator
Stichting Zola Care Malawi

De bouw van het ziekenhuis is in februari 2022 gestart en inmiddels staat bijna het hele geraamte al. De ontwerpen zijn gemaakt in samenwerking met Stichting Bouwen Nederland, die tevens als aannemer voor het project fungeert. Deze stichting werkt samen met lokale arbeiders, waardoor er bij dit project ook werkgelegenheid is gecreëerd. Tevens streven wij naar het gebruik van duurzame materialen waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld aluminium ramen, in plaats van staal. Stichting Zola Care Malawi is lid van Partin. Ook Stichting Bouwen Nederland is Partin-lid.

Daniëlle Hoefsloot is secretaris van Zola Care Malawi. 

 

 

Tekst: Yvonne van Driel | Partin | 14 juni 2024
Foto: Daniëlle Hoefsloot | Zola Care Malawi